Rágcsálóirtás

Rágcsálókkal manapság igen sok helyen találkozhatunk a várostól a vidék különböző területéig és nagyon változatos helyeken tudnak előfordulni, sokszor nagyon váratlanul és kellemetlenül. Igen jelentős tud lenni a gazdasági kártételük és közegészségügyi szempontból is veszélyesek. Ezért szükséges védekeznünk ellenük. Nagyon fontos a megelőzés is, de ha már megjelentek akkor érdemes szakemberhez fordulni a gyors és hatékony kiírtásuk érdekében. Különböző módszereket alkalmazunk és természetesen azokon a helyeken ahol a az élelmiszerekkel közvetetten vagy közvetlenül bármilyen kapcsolatról szó lehet, ott a HACCP irányelveit is figyelembe vesszük. Rendszeres monitoringozásokat végzünk amelyet az alábbi táblázatban rögzítünk, így nyomonkövethető a megrendelőink részéről is a munkák végzése és hatékonysága.

Terménygázosítás

1. Terménygázosítás:

A mezőgazdasági tárolókban (silókban vagy síktárolókban) és az élelmiszeripari raktárakban tárolt termények között élősködő kártevők számára a raktári körülmények egy "védett" környezetet jelentenek. Ezek ellen a kártevők ellen, gázosítással védekezünk.

2. Alkalmazott anyag:

-PH3 (phostoxin, magtoxin, magnaphos, techphos)

3. Módszerek:

- silóban tárolt termények forgatással történő fertőtlenítése
- garmadában tárolt termények takarófóliás fertőtlenítése
- a darabban tárolt terményt a silócellában is letakarjuk (belemegyünk)

4. Alkalmazott fertőtlenítőszerek:

- Üres légtér gázosítása foszforhidrogénnel (PH3)
- Üres légtér fertőtlenítése hidegködképzéssel (Actelic, Reldan 40EC)
- Üres siló mikrobiológiai fertőtlenítése hidegködképzéssel (Virocid)

Raktárfertőtlenítés

Üres légtér fertőtlenítése: (silócellák, síktárolók) Megrendelés alapján alkalomszerűen végezzük, különböző rovarölőszerek felhasználásával, amelyeket hideg és melegködképző géppel juttatunk az üres silócellákba. Célja a tárolás folyamán esetlegesen kikelt készletkártevők (zsizsik, lisztbogár stb.) elpusztítása, így megakadályozva a későbbiekben tárolni kívánt termény elfertőződését. Síktárolók esetében traktorra szerelt függesztett magasnyomású seat-turbmatic típusú, nagyteljesítményű permetezőgéppel végezzük a fertőtlenítést.

Gyomírtás

A gyomirtás jelentősen meghatározza a betakarítandó termések és termények mennyiségét. Manapság erős a szántó és egyéb területek elgyomosodása, igen elszaporodtak a nehezen irtható gyomok.

GYOMIRTÁSOK IDEJE:

Tavasszal és ősszel, ezenkívűl tarlókezeléseket is végzünk. Bővebb információért e-mailben vagy telefonon forduljon hozzánk.

Szövőlepkeirtás

A kapcsolódó információk feltöltés alatt vannak.

Élelmiszeripari jellegű építmények

kártevőmentesítése, vírus- és gombamentesítés a "HACCP" előírásainak megfelelően
Kapcsolódó anyagok >>>

Állattartó telepek

fertőtlenítése, teljeskörű védelme a kártevők ellen